Jak ugotować maniok z mąką bezglutenową

Czy słyszałeś o manioku? Tak, jest to bulwa i jest uprawiana w krajach tropikalnych. Jest bardzo przydatna, ponieważ można z niej przygotować pyszne dania i przekąski. Maniok jest również nazywany yucca, maniok, taro i cocoyam.

Głównym powodem używania manioku jest to, że jest on bardzo przydatny w żywieniu człowieka. Bulwa ta może być przygotowywana na różne sposoby, takie jak smażona, gotowana, pieczona i gotowana. Najpopularniejsze potrawy z tej bulwy to chipsy i ciastka.

Tutaj powiem Ci jak ugotować maniok z mąką bezglutenową i już nigdy nie będziesz miał ochoty na tradycyjny chleb ziemniaczany.

Przygotowanie ciasta:

Weź mąkę, sól, proszek do pieczenia i jajka do miski i dobrze wymieszaj. Dodaj do mieszanki wodę i wyrabiaj ją, aż stanie się gładka i elastyczna.

Gotowanie manioku:

Weź duży garnek i włóż do niego olej. Włóż maniok do oleju i przykryj go na 1 minutę. Następnie obróć go i smaż przez kolejne 2 minuty.

Dodaj sól i pieprz i przykryj na kolejne 2 minuty.

Teraz dodaj wodę i gotuj przez kolejne 10 minut.

Podawaj go z masłem i solą.

Wnioski:

Mam nadzieję, że podobał Ci się ten post o tym jak ugotować maniok z mąką bezglutenową. Jeśli masz jakieś pytania to możesz zostawić je w sekcji komentarzy poniżej.